Avtalsvillkor

Allmännavillkor

AM Grafik AB (Webbyrå och reklambyrå)

Nedanför benämns AM Grafik AB (559063-6063) som antingen företaget.

Alla information om företag/kunder lämnas aldrig ut, utan är endast till så att AM Grafik AB kan utföra sina tjänster. Endast om brott förekommer och polisen ansöker om detta enligt Sveriges rikes lagar. E-postkonversationer kan komma att sparas för kundens behov.

För att våra tjänster ska kunna fungera måste du som ingår i ett avtal med oss lämna korrekta uppgifter. Dvs namn, adress, postnummer, postadress, mobilnummer samt e-postadress. Något skadestånd kan inte begäras ut om kundens hemsida eller amgrafik.se skulle ligga nere. Dock är det vårt mål att vara online dygnet runt året om med en upptid på över 90%.

Hemsidan för AM Grafik AB och dess namn ägs och hanteras av Copyright © 2016-2020 Muhammad Usman, CEO och Founder.

Tjänsterna på AM Grafik AB utvecklas och uppdateras hela tiden och kan därför ändras. De flesta bilder på AM Grafik AB är upphovsrättsskyddade vilket betyder att du inte får kopiera dem då de är köpta med licens.

Support ges normalt vardagar mellan 10:00 – 18:00, vid speciella/akuta skäl kan support ske under helger och röda dagar samt semester.

Enligt Svensklag ingår ångerrätt i 14 dagar vid köp på distans för privatperson (gäller ej företag), dock anses tjänsten påbörjad när hemsidan har påbörjats att skapas och om ångerrätten infaller under eller efter sidan är påbörjad skall en skälig ersättning utgå i form av 65% av projektets kostnad samt eventuella kostnader för server, domäner, certifikat och andra tillägg som köpts in på kundens begäran. Skulle regler och lagar brytas av kund kan inte AM Grafik AB anhållas ansvariga.

För uppdaterade regler se detta dokument. Vi innehar F-skattsedel och bolaget är registrerat hos Bolagsverket under AM Grafik AB.

Bilder & Text

Alla bilder och text på amgrafik.se tillhör AM Grafik AB och är upphovsrättsskyddade.  Stor del av bilderna är köpta med licens som gäller för AM Grafik AB. För mer information om bilder på hemsidan kontakta oss direkt.

Fakturering & Priser

Alla priser är i svenska kronor (SEK) och är ex. Moms. Fakturering sker i slutskedet av projektet och skickas via e-post med 14 eller 30 dagars betalningstid. Fakturering av uppdateringstjänster sker för 6 mån i taget.

30 dagar ges på varje faktura där påminnelse utgår efter 5 dagar från förfallodatum.

Skulle du inte betala din faktura i tid utgår en förseningsavgift på 450 kr enligt lag. Skulle denna faktura inte betalas in går ärendet vidare till Kronofogden och Arvato Inkasso samt att ränta läggs på enligt lag. AM Grafik AB har även rätten att låsa ner hemsidan och stänga av webbhotellet ifall fakturan inte betalas i tid.

Vid större projekt över 10 000:- utgår en startavgift/delavgift på 5000:- eller 25% av den totala fakturan så att vi ser att ni är verkligen vill köpa våra tjänster och seriösa med ert projekt. Efter att halva eller projektet har slutförts utgår en faktura på hälften av det kvarvarande beloppet dvs 50%. I slutet utgår alltid en slutfakura på kvarvarande summa. Detta är så att vi kan betala vår personal samt de utgifter som projektet medfört. Skulle ni ha några frågor kan ni kontakta oss via info@amgrafik.se eller ringa direkt på 073-985 19 48.

Löpande Timdebitering

Vi fakturerar allt löpande arbete t.ex. skapande av hemsida, uppdateringar, extra tillägg/tillval, support och service tjänster per påbörjad halvtimma. Nuvarande timpenning är 595 kr exkl. moms om inget annat anges. Priserna står alltid på din faktura.

Design & Hemsidor

Alla våra mallar är unika som vi har skapat med olika utvecklingsmiljöer. Hemsidan, design och mallar skräddarsys efter vad kunden vill ha och begär. Alla projekt görs på beställning.

Logotyper och grafik

Vi designar de flesta logotyper i Photoshop, Illustrator eller Coreldraw. Font och typografi är viktigt för att logon ska stå ut ur mängden så vi föreslår alltid detta för kunden även om ni har tänkt er någon annan font. All grafik görs på beställning och är skräddarsydd för slutkund.

Efter att fakturan är betald äger kunden sin logotyp och får använda denna kommersiellt.

Domän & Webbhotell

Domän och webbhotell köps in utifrån från en eller flera leverantörer till våra konton och gäller i 1 år i alla paket om inget annat anges. Efter 1 år tillkommer kostnader för att fortsätta driva hemsidan och äga domännamnet. Det går även att köpa till flera år direkt av AM Grafik AB. Vill man efter 1 år ändra sina villkor för webbhotell och domän går detta att göra genom att kontakta AM Grafik AB. Alla domäner hanteras av AM Grafik AB och går under vårt märke och företag. Man kan som kund alltid flytta sin domän och hemsida till egna servrar om man önskar detta.

Årskostnad är 1500 – 2400kr exkl. Moms per år. Detta är för att äga adressen samt driva hemsidans servrar. Skulle denna avgift inte betalas kommer hemsidan att låsas tills fakturan är betald.

För tillfället används Surftown & Misshosting som webbhotell till alla hemsidor skapade av AM Grafik AB. AM Grafik AB måste kontaktas minst 3 månad innan slutdatum för 1 års kontrakt om ändringar ska göras, t.ex. Om du vill säga upp avtalet med AM Grafik AB. Faktura på 1 års kontakt för domän och webbhotell skickas ut I god tid , ca 3 mån I förväg för att kunden ska ha gått om tid och inte kunna gå miste om sin domän. Om hemsidan ligger nere vid något tillfälle bör AM Grafik AB kontaktas snarast.

Om flytt av domännamn krävs behövs det en EPP kod som du kan få från din leverantör. Flytt av domän kostar inget extra det första året när du flyttar till AM Grafik AB men följande år kommer AM Grafik AB ta en avgift per år för att fortsätta driva hemsidan och så att kunden har sitt domännamn aktivt på internet.

Vill du flytta i från AM Grafik AB servrar och konto så utgår en flyttavgift i form av rörlig kostnad på antalet timmar som det tar att flytta hemsidan och filer. Normalt mellan 2-4 timmar (större hemsidor tar längre tid). Du kan även flytta domän och hemsidan helt själv till utvald egen server om du så önskar.

Avgifter kan ändras efter marknaden.

Leverans Information

Leveranstiden kan variera beroende på hur avancerad hemsidan är samt de inköp som krävs i form av plugin, extensions och andra kodbitar. För små och mellan hemsidor ligger leveranstiden på 1-3 veckor. Vårt mål är dock att alltid hålla tidsramen vi har kommit överens om. Tiden får dock inte anses vara oskälig. Skulle sidan behöva ändras genom kundens vilja kan leveranstiden bli längre än beräknad.

Tillhandahåller kunden ej kompletta uppgifter (bilder, text, webbhotell mm) kan leveranstiden bli längre än beräknat samt om kunden ändrar hemsidan själv så att de skapar problem för oss som utvecklare. Det kan vara så att leveranstiden kan komma att bli längre pga. t.ex. sjukdom, semester eller akuta problem och om detta inträffar kommer kunden att informeras via e-post eller telefon.

Äganderätt

Kunden äger hemsidan och filerna inklusive alla bilder och text efter att fakturan är betald. Betald faktura gäller som bevis. Designmallar och komponenter får INTE säljas vidare till tredjepart utan endast användas för eget bruk då vissa tillval köps under rätten att endast användas på en specifik hemsida. AM Grafik AB ansvarar inte om kunden bryter mot dessa regler utan kunden ansvarar för sig själv då regler och lagar brutits.

Om dessa regler eller lagar bryts har AM Grafik AB rätten att säga upp avtalet med kunden och dra in användningen av tillval, komponenter och hemsidan samt alla filer.

Vissa komponenter som är skapade av AM Grafik AB säljs med licens. Detta kommer att stå på er faktura och kommer innehålla information som beskriver vad det innefattar.

Varje hemsida har en follow länk i botten som refererar till oss som skapare, t.ex. “Utvecklad av AM Grafik AB”. Denna länk finns på varje projekt och är som en garanti på att vi har skapat hemsidan/designen så att de kunder som ser hemsidan via vår portfolio vet att det stämmer. Denna länk ger inte Google något eller påverkar ert resultat då det är en follow länk som det heter. Den finns på varje projekt vi skapar och ska sitta i botten på hemsidan.

Flytt & Uppsägning av Avtal

Båda partnerna har rätt att säga upp avtalet rörande hemsidan och uppdateringstjänster 3 månader innan avtalet avslutas. Detta innefattar service tjänsten uppdatering och underhåll av hemsida.

Kunden har rätt att flytta hemsidan från de servrar som AM Grafik AB har tillhandahållit utan kostnad men gör så själv, annars tillkommer en flyttkostnad om AM Grafik AB ska hjälpa till med flytten. För alla paket löper avtalen på 1 år, dvs att det förnyas genom inbetalningen för webbhotell och domännamn.

Flyttkostnaden är tiden det tar för oss att genomföra flytten då 595 :- / h (oftast 2 – 4 timmar, större projekt tar längre tid). Skulle en tvist uppstå som inte kan lösas mellan parterna följer AM Grafik AB Sveriges lagar och hänvisar till detta dokument som avtalsvillkor.

100% Nöjd Kund-garanti & Support

Eftersom jag som driver AM Grafik AB vill att alla mina kunder ska vara 100% nöjda så ger jag alla mina kunder 100 % nöjda-kunden-garanti. Detta innebär att om ni inte är nöjda med hemsidan kan man välja att designa om den i början av sitt köp och ändra allt som man inte tycker passar.

Om du av misstag har tagit bort kod eller ändrat på din hemsida själv som gjort att den gått sönder eller fungerar dåligt kan vi hjälpa dig lösa problemen som uppstått men då till vårt timpris på support vilket är 595 kr per timma.

Har hemsidan gått sönder eller fungerar dåligt pga av något via webbhotellet eller annat på serversidan kan AM Grafik AB hjälpa till med problemlösningen och då till det rörliga priset.

Du kan alltid ringa till oss, vi svarar alltid och hjälper gärna till att lösa problem. Fakturan gäller som kvitto och garantibevis.

SSL Certifikat för kunder

Vi på AM Grafik AB erbjuder alla våra kunder SSL certifikat via Let´s Encrypt som är ett opensource certifikat för att hantera krypteringen av webbplatsen och dess data via SSL. Vi kan till en kostnad (kontakta oss för pris) installera detta på alla webbplatser som ligger under vårt konto och namn.

Vill du ha ett eget/annat certifikat kan ni använda det och vi kan hjälpa till att få igång det till en kostnad efter överenskommelse med kund.

AM Grafik AB kan INTE hållas ansvariga om något inte fungerar med Let´s encrypt då detta är ett tredjeparts tillägg och inget som vi på AM Grafik AB kontrollerar över. Däremot hjälper vi gärna till med att felsöka mot en kostnad och försöka fixa problemet tillsammans med supporten för utvecklarna.

Tredje parts tillägg & plugin

Vi på AM Grafik AB tar inga ansvar för tredjeparts plugin till system som WordPress, Joomla, Drupal eller andra plattformar. Detta omfattar tillägg/plugins som är köpta med licens eller som är gratis. Vi ansvarar inte för fel eller brister i dessa då vi inte utvecklar dem. För mer information sök upp tillverkaren av tillägget/pluginet.

Skicka till:

AM Grafik AB
Länsmansgatan 10, 572 32 Oskarshamn
Sverige

AM Grafik AB lagrar endast information för att kunna genomföra våra tjänster på bästa möjliga sätt.

Kontaktformulär (E-post)

AM Grafik AB sparar mejladresser för att kunna genomföra sina åtaganden till kund. Vill du att vi tar bort dig ur vårt mejlsystem kan du kontakta oss på info@amgrafik.se eller ringa till vår växel på 073-985 19 48

Vi rensar kontinuerligt våra mejlsystem för att hålla en hög säkerhet.